måndag 1 november 2010

Lång väg mot avformning

Har inte fått mycket gjort ett tag nu, bytt jobb, sjuka barn mm. Bygget kommer ju i andra hand allt som oftast! Jag fick iallafall byggt lite igår. Började med lite bakslag, mätte ikeaskivan som jag tänkt ha som rigg och den buktade 1-2 mm över ytan. Bara att slänga alltså. Köpte en innerdörr för 289 kr istället och var nöjd med att jag inte föll för lockelsen att snåla.


Jag har ju väntat på ett 45 graders fräsverktyg till dremeln en vecka och när det äntligen kom så har Järnia beställt fel pryl, det blev en fräs till deras nya maskin trio som inte passar min Dremel, dessutom finns inte den fräsen jag ville ha att få tag på i Sverige.

Bestämde mig för att satsa på lite low-tech istället, sågade av en rundstav i 45 graders vinkel, lindade ett sandpapper runt och började slipa. Tog ett par timmar att få ned kanterna så att det såg hyfsat ut. Jaja.. Limmade sedan ihop distansbitarna och funderade hur jag skulle fixera allt i position när rörbitarna ska limmas på balsan. Kom till slut fram till att jag tvingar fast rörbitarna i rätt läge och riktar in balsan på plats sen. Jag ska dra i gipsskruv i ändarna på balsan så att limmet har nåt att fästa mot på insidan av rören, utsidan ska ju vara fin så att jag slipper slipa innan avgjutningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar